Anchetă la Fukushima: Autoritatea nucleară japoneză va iniţia o anchetă privind apa contaminată

Postat la 30 iulie 2013 37 afişări

Autoritatea japoneză privind reglementarea sectorului nuclear va iniţia o anchetă privind cauzele scurgerii de apă contaminată de la centrala avariată Fukushima, deoarece situaţia poate fi mai gravă, decât s-a estimat iniţial, a explicat un oficial al instituţiei.

Anchetă la Fukushima: Autoritatea nucleară japoneză va iniţia o anchetă privind apa contaminată

 Potrivit aceleiaşi surse, autoritatea nucleară urmează să ia miercuri o decizie oficială privind crearea unei echipe care să colecteze şi să analizeze datele referitoare la apele subterane radioactive, care se scurg de la centrala avariată la 11 martie 2011 în urma unui tsunami şi care s-au deversat în Oceanul Pacific, situat în apropiere.

De asemnea, autoritatea va constitui un grup de supraveghere a contaminării în zonele de pescuit, în special a speciilor de peşte care ar putea fi pescuite şi consumate de oameni.

"Încă nu cunoaştem cauza exactă a acestor scurgeri, care sunt mai complicate decât credeam noi", a recunoscut oficialul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ancheta-la-fukushima-autoritatea-nucleara-japoneza-va-initia-o-ancheta-privind-apa-contaminata-11178510
11178510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.