Anca Boagiu ii acuza ca "zac ca molusca". De ce nu vor francezii sa construiasca cei 20 km dintre Cernavoda si Medgidia

Postat la 07 martie 2011 9 afişări

Principala problema sunt banii. Pentru ca proiectul a fost modificat, Colas a cerut mai multi bani, adica 8 milioane de euro in plus . Seful Transporturilor, Anca Boagiu, spune ca nu le poate da bani in plus pe un proiect mai ieftin , doar pentru ca au "zacut ca o molusca pe contractul asta pana acum si nu am facut nimic". Francezii aduc aminte si ca Transporturile au intarziat cu un an exproprierile.

La mijlocul saptamanii, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a anuntat ca se va putea circula pe autostrada Bucuresti-Constanta (A2) de la un capat la altul, doar ca pe portiunea Cernavoda-Medgidia nu se va merge pe autostrada, ci pe variante ocolitoare. Motivul este ca firma franceza Colas refuza sa lucreze pe un tronson de 19 kilometri, dupa cum sustine Boagiu. Colas a castigat licitatia in 2008. Autostrada Soarelui, de 225 km, ar putea fi astfel finalizata in aceasta vara doar in proportie de 90%, fara tronsonul de 20 km dintre Cernavoda si Medgidia. "Exista o problema cu una dintre companii, care practic refuza sa lucreze (...) si probabil vom ajunge la solutia extrema, aceea a rezilierii contractului. Vom relansa licitatia daca, si cred ca aceasta va fi solutia, va fi reziliat contractul. Nu putem face curte cuiva care nu vrea sa munceasca in Romania", a declarat miercuri ministrul pentru Stirile Pro TV.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anca-boagiu-ii-acuza-ca-zac-ca-molusca-de-ce-nu-vor-francezii-sa-construiasca-cei-20-km-dintre-cernavoda-si-medgidia-8035470
8035470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.