ANAT: Nelinistile din Grecia nu lovesc turismul

Autor: Razvan Muresan Postat la 29 iunie 2011 17 afişări

Oficialii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism sustin ca interesele de calatorie ale turistilor nu sunt afectate, referitor la situatia generata de desfasurarea grevei generale din Grecia in zilele de 28 si 29 iunie, se arata intr-un comunicat de presa remis BUSINESS Magazin.

Autocarele spre Grecia pleaca in regim normal si nu depind de greva generala, deoarece autonomia de carburant a autocarelor le permite sa se intoarca in Bulgaria fara sa alimenteze, se arata in documentul citat. Totodata, cursele aeriene spre Grecia isi desfasoara orarul normal de zbor si, acolo unde a fost cazul, acestea au fost reprogramate in sensul de a se inscrie in interiorul perioadei in care spatiul aerian este declarat deschis. Cu 24 de ore inainte de efectuarea zborului, agentiile de turism din Romania sunt informate de catre partenerii greci despre eventuala modificare a orarului, iar ca urmare a acestui fapt, clientul este instiintat imediat, de catre agentia de turism de la care si-a achizitionat biletul.

"Operatorii de turism din Romania ofera in continuare siguranta si garantii tuturor celor care au achizitionat pachete de calatorie in Grecia. Partea de nord a Greciei, precum si insulele grecesti, atat de preferate ca destinatii de calatorie de catre turistii romani, nu sunt in nici un fel afectate de greva", declara oficialii agentiilor de turism. Deoarece astazi este ultima zi a anuntatei greve generale, ANAT precizeaza ca de maine, 30 iunie, lucrurile vor reintra in normal.

Cu privire la taxele de aeroport a caror eliminare a fost anuntata la un moment dat, de catre Ministerul Elen al Transporturilor, ca fiind aplicabila pentru perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2011, agentii de turism sustin ca enuntul privind eliminarea taxelor de aterizare, decolare si stationare pentru toate tipurile de avioane pe toate aeroporturile din Grecia, mai putin pe cel din Atena, a avut un caracter strict verbal, nefiind concretizat de catre autoritatea aeronautica civila elena sau aeroporturi prin scaderi efective de costuri.

Conform raportarilor agentiilor membre ANAT, Grecia va continua sa ramana si in acest an in top trei al celor mai solicitate destinatii de vacanta pentru turistii romani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
grecia,
anat,
turisti,
greva
/actualitate/anat-nelinistile-din-grecia-nu-lovesc-turismul-8410365
8410365
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.