Analiză Volksbank: Gradul redus de absorbţie a fondurilor UE se explică prin alocarea de sub 15% către IMM

Postat la 23 septembrie 2012 7 afişări

Modul de alocare a fondurilor europene pentru 2007-2013 este unul din factorii care explică gradul redus de absorbţie, de sub 10% în septembrie 2012, întrucât doar 15% din fondurile nerambursabile au fost alocate sectorului privat şi IMM-urilor, conform unei analize Volksbank România.

"Există decalaje foarte mari între obiectivele iniţiale şi rezultatele actuale. Este nevoie de o analiză serioasă în acest domeniu, pe care să se bazeze negocierile pentru bugetul până în 2020", a declarat Anca Bălaşu, şef dezvoltare produse Persoane Juridice la Volksbank România. Un exemplu îl reprezintă fondurile din Programul Operaţional Sectorial - Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), unde autorităţile estimau în 2007 că absorbţia va determina o creştere suplimentară a industrieri prelucrătoare cu 38%. De asemenea, autorităţile estimau în 2007 că sumele atrase din fonduri UE nerambursabile în exerciţiul financiar 2007 - 2013 vor determina o creştere economică de 25% până în 2020, din care mare parte se va concretiza în primii ani.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imm,
volksbank,
absorbtie,
fonduri europene
/actualitate/analiza-volksbank-gradul-redus-de-absorbtie-a-fondurilor-ue-se-explica-prin-alocarea-de-sub-15-catre-imm-10110724
10110724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.