ANALIZĂ: Clinicile private, firmele din morărit şi retailerii de bricolaj sunt expuşi la insolvenţă în 2013

Postat la 04 martie 2013 26 afişări

Serviciile medicale private, sectorul morăritului şi al panificaţiei şi retailerii din segmentul bricolaj sunt domeniile care se vor confrunta cu dificultăţi financiare în perioada următoare şi ar putea genera mai multe insolvenţe în 2013, apreciază reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania.

ANALIZĂ: Clinicile private, firmele din morărit şi retailerii de bricolaj sunt expuşi la insolvenţă în 2013

 Concluzia a venit în urma analizei factorilor micro şi macroeconomici care caracterizează anul în curs, aspectele financiare ale fiecărui sector de activitate, modalitatea de finanţare, legislaţia specifică, aspecte legate de consum şi consumatori precum şi tendinţele în economie şi, pe baza lor, au identificat domeniile care ar putea fi supuse riscului anul acesta, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

"În mod evident, nu există o soluţie general valabilă pentru reechilibrarea acestor companii. Analiza şi diagnosticul trebuie făcute de la caz la caz, însă, în mod cert, şansele de redresare sunt legate de momentul identificării problemei şi al intervenţiei pentru remediere. Cu cât intervenţia este mai rapidă, cu atât şansele de redresare sunt mai mari. Dacă este idetificat în prima fază, dezechilibrul se poate remedia prin simple negocieri şi eşalonări, evitand insolvenţa. Într-o fază ulterioară, redresarea este posibilă printr-o reorganizare judiciară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insolventa,
bricolaj,
retaileri,
financiar
/actualitate/analiza-clinicile-private-firmele-din-morarit-si-retailerii-de-bricolaj-sunt-expusi-la-insolventa-in-2013-10631376
10631376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.