Analiştii financiari despre politica din România: care e riscul nr. 1 pentru 2013

Postat la 28 octombrie 2012 52 afişări

Sondajele de opinie sugerează că USL nu se mai bucură de 60-65% din preferinţele electoratului, ca la preluarea puterii în luna mai, ajungând acum la circa 50-55%, ceea ce asigură totuşi alianţei rolul de favorit în alegeri, în condiţiile în care opoziţia de centru-dreapta pare să nu aibă vigoarea necesară pentru o revenire, notează analiştii grupului ING, în raportul de previziuni economice publicat în această lună.

Planurile fiscale ale ambelor grupări sunt însă neclare, singurele anunţate până acum fiind intenţiile USL de a reduce TVA la alimentele de bază, reducerea CAS şi trecerea la impozitarea progresivă, cu precizarea că nu le pot pune însă în practică decât după preluarea puterii prin alegeri.

În aceste condiţii, cel mai mare risc pentru anul post-electoral 2013 este ca noul guvern, indiferent de formaţiunile care îl vor compune, să adopte un program de relaxare fiscală care să pericliteze acordul cu FMI, apreciază analiştii grupului olandez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
politica,
riscuri,
alegeri,
USL,
ARD,
impozite,
TVA,
CAS,
FMI,
ING
/actualitate/analistii-financiari-despre-politica-din-romania-care-e-riscul-nr-1-pentru-2013-10261547
10261547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.