Analiştii financiar-bancari estimează că BNR va menţine joi dobânda de politică monetară la 5,25%

Postat la 31 iulie 2012 6 afişări

Analiştii financiar-bancari estimează că BNR va menţine joi dobânda de politică monetară la 5,25% pe an, iar rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi reduse până la finele anului la 13%, de la nivelul actual de 15%, şi pe parcursul anului viitor la 10%.

"Această estimare (privind menţinerea ratei dobânzii - n.r.) aparţine tuturor persoanelor care au răspuns la sondaj. Peste 85% dintre cei care au participat la sondaj consideră că rezervele minime obligatorii vor rămâne nemodificate în luna august, atât pentru lei, cât şi pentru valută. Restul participanţilor estimează reduceri ale acestora. Pentru luna decembrie 2012, estimarea membrilor AAFBR care au răspuns la sondaj plasează dobânda de politică monetară la 5,25%. Rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi reduse la 13% până la finalul anului 2012, numărul participanţilor la sondaj care văd o relaxare a politicii monetare pe această cale fiind în creştere faţă de sondajul anterior. Rezervele minime obligatorii pentru valută ar putea fi nemodificate până la finalul anului 2012", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bnr,
dobanda,
politica monetara
/actualitate/analistii-financiar-bancari-estimeaza-ca-bnr-va-mentine-joi-dobanda-de-politica-monetara-la-5-25-9913011
9913011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.