Analiştii din energie avertizează: „Legea plafonării şi compensării este ineficientă, consumatorii vor plăti greşelile unora, care niciodată nu plătesc”

Postat la 06 ianuarie 2022 134 afişări

Analiştii din energie avertizează: „Legea plafonării şi compensării este ineficientă, consumatorii vor plăti greşelile unora, care niciodată nu plătesc”

Legea plafonării şi compensării în energie este ineficientă, susţine preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI), Dumitru Chisăliţă, care a transmis o analiză a impactului în piaţă a modificărilor legislative din schema de ajutor, dar şi un set de măsuri care, susţine specialistul, ar duce la majorări mai mici ale preţurilor.

Specialistul în energie a transmis un material de analiză după ce declaraţiile publice ale luiMarcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, formaţiune venită la guvernare după adoptarea legii în Parlament.

„Funcţionăm pe o lege propusă de actualul ministru, din punctul meu de vedere ineficientă, ea neputând fi pusă în aplicare, cea cu plafonarea şi cu compensarea facturilor. Ar trebui cât mai curând să avem o şedinţă de coaliţie şi să venim cu alt act normativ, ori prin ordonanţă, ori facem sesiune extraordinară la Parlament şi venim cu el, atât în privinţa persoanelor fizice, cât şi a companiilor româneşti, fiindcă ele nu mai sunt competitive la aceste preţuri. Totul este în lanţ, pentru că nemaiavând producţie, nu mai ai export, nu mai ai venituri, se ajunge la şomaj. Ce mă bucur este faptul că am reuşit să introducem de la început acel pachet social care are o destinaţie aproape 10 milioane de români şi am anticipat într-un fel ce se va întâmpla în luna ianuarie” a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3, în 4 ianuarie.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
analisti,
avertizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.