Analiştii aşteaptă o participare mare a creditorilor privaţi ai Greciei la schimbul de obligaţiuni

Postat la 22 februarie 2012 14 afişări

Cele mai mari bănci şi companii de asigurări din Europa vor participa la reducerea datoriilor Greciei întrucât au revizuit deja în scădere valoarea deţinerilor de obligaţiuni elene şi vor să evite riscul unui default.

BNP Paribas, Deutsche Bank şi AXA au reevaluat în sens negativ portofoliile de obligaţiuni guvernamentale ale Greciei cu mai mult de 70%, iar acest fapt ar putea limita pierderile, potrivit analiştilor citaţi de Bloomberg. Creditorii privaţi şi oficialii eleni au convenit noaptea trecută acordul de reducere a datoriilor, care ar putea implica pierderi de 74% legate de deţinerile de obligaţiuni elene, potrivit estimărilor făcute de Guillaume Tiberghien, analist la Exane BNP Paribas în Londra. "Băncile europene au avut mult timp să se pregătească şi multe dintre ele au inclus deja pierderile în datele financiare. Până la urmă, acest acord a fost negociat de cele mai mari bănci şi companii de asigurări, astfel încât este asigurată o rată mare de participare" , a arătat Dirk Becker, analist la compania Kepler Capital Markets în Frankfurt.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
analisti,
creditori,
obligatiuni
/actualitate/analistii-asteapta-o-participare-mare-a-creditorilor-privati-ai-greciei-la-schimbul-de-obligatiuni-9265116
9265116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.