Analişti: Rata anuală a inflaţiei va coborî în februarie la 2,5%

Postat la 09 martie 2012 38 afişări

Rata anuală a inflaţiei va coborî în februarie la 2,5%, nou minim istoric, de la un nivel de 2,75% pe an atins în ianuarie, rezultă din media estimărilor membrilor Asociaţiei Analiştilor Financiar - Bancari din România (AAFBR).

Opiniile exprimate de către membri AAFBR în cadrul unui sondaj intern indică estimări pentru rata anuală a inflaţiei între 2,1% şi 2,9%. Institutul Naţional de Statistică va anunţa luni rata inflaţiei pentru luna februarie. Pentru finele anului 2012, estimarea membrilor AAFBR care au răspuns la sondaj plasează rata anuală a inflaţiei la 3,7% estimările oscilând între 2,9% şi 4%. La finalul anului 2013, rata anuală a inflaţiei s-ar putea situa la 3,5% (estimările variază între 3% şi 4,5%). Principalii factori inflaţionişti din următoarele 12 luni ar putea fi producţia agricolă internă, ajustarea preţurilor administrate (în special energie) şi cotaţia internaţională a petrolului. Aceştia ar putea fi contrabalansaţi de o serie de factori dezinflaţionişti, cei mai des identificaţi de către membri AAFBR fiind deficitul de cerere agregată şi aşteptările inflaţioniste ale consumatorilor.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
analisti,
inflatie,
financiar,
evolutie
/actualitate/analisti-rata-anuala-a-inflatiei-va-cobori-in-februarie-la-2-5-9382059
9382059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.