Analist HSBC: SUA devine o piaţă mai riscantă decât Europa din cauza nesoluţionării „prăpastiei fiscale“

Postat la 13 decembrie 2012 19 afişări

Cu toate că avansul economic al SUA de anul viitor îl va depăşi pe cel din zona euro, conform estimărilor, analiştii susţin că problema "prăpastiei fiscale" cu care se confruntă americanii ar putea face ca Europa să fie o opţiune mai bună pentru investitori, în pofida crizei datoriilor suverane din Uniunea Europeană, scrie CNBC.

"Prăpastia fiscală din SUA reprezintă un motiv de îngrijorare. Şi acesta este unul dintre motivele pentru care aş alege Europa", a spus Garry Evans, director la HSBC, una dintre cele mai mari bănci din lume. "Prăpastia fiscală" reprezintă un set de măsuri fiscale care vizează majorări de taxe şi reduceri de cheltuieli în valoare de 600 miliarde dolari şi care vor intra în vigoare anul viitor dacă congresmenii nu ajung la un acord privind deficitul bugetar.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hsbc,
analiza,
fiscalitate,
sua,
europa
/actualitate/analist-hsbc-sua-devine-o-piata-mai-riscanta-decat-europa-din-cauza-nesolutionarii-prapastiei-fiscale-10390382
10390382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.