Analist: Criza euro este în prezent principala îngrijorare privind economia României

Postat la 09 iulie 2012 9 afişări

Cel mai important motiv de îngrijorare pentru economia României este în prezent impactul problemelor din zona euro, potrivit Capital Economics, care notează că piaţa financiară locală a rezistat şi în trecut instabilităţii politice, precum cea generată de procesul de suspendare a preşedintelui.

"Principala noastră preocupare pentru economia României este impactul problemelor din zona euro. Ne aşteptăm ca Grecia să părăsească în acest an uniunea monetară, situaţie care va lovi România puternic. În acest context, ne aşteptăm ca economia ţării să se contracte cu 0,5% în acest an şi luăm în calcul un curs de 4,7 lei pe euro pentru sfârşitul anului", a declarat, pentru MEDIAFAX, William Jackson, analist la firma britanică de consultanţă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
criza,
zona euro,
ingrijorare
/actualitate/analist-criza-euro-este-in-prezent-principala-ingrijorare-privind-economia-romaniei-9832392
9832392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.