ANAF va rambursa catre companii TVA de 1,3 miliarde de euro in decembrie

Postat la 10 decembrie 2010 35 afişări

Agentia Nationala de Administrare Fiscala anunta ca in luna decembrie va solutiona deconturile de TVA catre companii cu vechime de pana la data de 5 noiembrie, ceea ce inseamna un total de 1,275 miliarde de lei.

Acest total reprezinta deconturile cu compensare partiala sau integrala, astfel incat in urma compensarilor rezulta o suma de plata efectiva de 1,034 miliarde de lei. Plata a fost esalonata in trei transe - 9 decembrie (193 milioane de lei), 24 decembrie (324,3 milioane de lei) si 30 decembrie (517 milioane de lei).

Plata datoriilor statului catre companiile private a fost pe parcursul intregului an un punct spinos in discutiile cu FMI, Guvernul fiind nevoit sa ceara pana acum mai multe derogari de la criteriul arieratelor pentru a putea obtine transele de imprumut. Romania s-a incadrat in tinta de deficit convenita cu FMI nu numai prin reducerea investitiilor, ci si prin cresterea restantelor de plata catre companii, releva la jumatatea anului Consiliului Fiscal, care "recomanda cu tarie plata cat mai rapida a arieratelor catre mediul privat, chiar cu prioritate in fata altor cheltuieli".

Recent, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, aprecia la randul sau ca arieratele sunt una dintre explicatiile principale pentru care in Romania se manifesta coexistenta intre inflatia ridicata si perpetuarea recesiunii, fiind din acest punct de vedere chiar mai rele decat deficitele din economie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
ANAF,
TVA,
rambursare,
decont,
companii,
plati,
restante
/actualitate/anaf-va-rambursa-catre-companii-tva-de-1-3-miliarde-de-euro-in-decembrie-7798415
7798415
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.