ANAF publică Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din străinătate

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 februarie 2021 78 afişări

Ministerul Finanţelor a publicat un material informativ dedicat contribuabililor persoane fizice care au obligaţia să declare şi să plătească impozitele şi contribuţiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020.

ANAF publică Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din străinătate

Materialele se găsesc pe site-ul anaf.ro, în secţiunea Asistenţă Contribuabili - Servicii oferite contribuabililor - Ghiduri curente şi alte materiale informative.

Noul ghid clarifică o serie de aspecte legate de: tipurile de venituri din străinătate care trebuie declarate în România prin Declaraţia unică, tipurile de venituri realizate din străinătate care nu se declară în România, modul de conversie în lei a veniturilor exprimate în valută, contribuţiile sociale datorate, precum şi modul de determinare şi acordare a creditului fiscal.

În plus, contribuabilii interesaţi pot găsi şi alte detalii despre Declaraţia unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare necesare şi de unde se pot procura, cum se poate depune Declaraţia unică şi ce modalităţi de plată sunt puse la dispoziţia contribuabililor.

Rolul noului ghid fiscal este de a încuraja şi asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate din străinătate şi să plătească impozitele şi contribuţiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
ghid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.