ANAF poate amâna până la 2 ani plata impozitelor de către firmele care au de luat bani europeni

Postat la 24 mai 2013 34 afişări

Firmele care au de încasat bani din fonduri europene în baza contractelor de finanţare semnate cu autorităţile ar putea beneficia de o amânare din partea Fiscului la plata impozitelor şi taxelor, de maxim doi ani, în limita sumelor pe care le au de primit.

ANAF poate amâna până la 2 ani plata impozitelor de către firmele care au de luat bani europeni

 Contribuabilii care au de încasat sume certe, lichide şi exigibile de la autorităţile cu competenţe în gestionarea fondurilor europene în baza contractelor de finanţare încheiate cu acestea pot solicita amânarea la plată a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat, administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) sau transmise Fiscului pentru recuperare, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

Documentul are în vedere deblocarea activităţii contribuabililor care au de recuperat bani din fonduri europene, întrucât aceştia au pe de o parte de achitat impozite, taxe şi contribuţii, iar pe de altă parte trebuie să încaseze bani pentru care au depus cereri de rambursare, aflându-se astfel în impas financiar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anaf-poate-amana-pana-la-2-ani-plata-impozitelor-de-catre-firmele-care-au-de-luat-bani-europeni-10899782
10899782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.