Americanii s-au întors cu 20 de ani în urmă privind economia. Averea medie a familiei a revenit la nivelul de la începutul anilor '90, din cauza crizei

Autor: George Toader Postat la 12 iunie 2012 43 afişări

Condiţiile economice dificile din ultimii ani au adus averea medie a familiei americane la nivelul de la începutul anilor '90, ştergând cu buretele aproape două decenii de prosperitate acumulată, potrivit datelor Rezervei Federale a Statelor Unite.

Averea medie netă a familiei americane la nivelul anului 2010 a fost de 77.300 dolari, faţă de 126.400 dolari în 2007, scăderea fiind cauzată în principal de prăbuşirea preţurilor la locuinţe, informează New York Times.

Venitul mediu al familiei americane a înregistrat de asemenea o scădere notabilă, de la 49.600 dolari în 2007 la 45.800 dolari în 2010, potrivit datelor Fed, ajustate pentru inflaţie.

Banca centrală a SUA a prezentat luni studiul privind situaţia financiară a populaţiei, efectuat odată la trei ani în baza unui sondaj amplu. Raportul reprezintă una dintre cele mai profunde surse de informare privind situaţia financiară a familiei americane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
familie,
criza
/actualitate/americanii-s-au-intors-cu-20-de-ani-in-urma-privind-economia-averea-medie-a-familiei-a-revenit-la-nivelul-de-la-inceputul-anilor-90-din-cauza-crizei-9738991
9738991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.