Amenzi de pana la 5 salarii medii pentru parintii care nu-si trimit copiii la scoala

Postat la 07 mai 2010 13 afişări

Deputatii din Comisia de invatamant au decis, vineri, la dezbaterea proiectului Legii educatiei, sa modifice amenda pentru parintii care nu iau masuri pentru scolarizarea elevilor, comisia stabilind ca amenda sa fie cuprinsa intre unul si cinci salarii medii nete pe economie.

Deputatii din Comisia de invatamant au modificat astfel un articol din proiectul Legii educatiei care prevedea initial ca parintele sau tutorele legal instituit este obligat sa ia masuri pentru scolarizarea elevilor pe perioada invatamantului obligatoriu si ca nerespectarea acestei prevederi din culpa parintelui sau a tutorelui se sanctioneaza cu amenda intre 100 si 1.000 de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenzi,
salarii,
parinti,
copii,
scoala,
dezbatere,
proiect
/actualitate/amenzi-de-pana-la-5-salarii-medii-pentru-parintii-care-nu-si-trimit-copiii-la-scoala-6098599
6098599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.