Ambasadorul Ungariei la Bucureşti: Budapesta susţine autonomia Ţinutului Secuiesc

Postat la 07 februarie 2013 12 afişări

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, afirmă că susţine Budapesta susţine autonomia teritorială şi etnică a maghiarilor din Transilvania ”dacă aceasta este cererea lor”.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, afirmă că susţine Budapesta susţine autonomia teritorială şi etnică a maghiarilor din Transilvania ”dacă aceasta este cererea lor”. "Dacă asta este voinţa secuilor, cetăţenilor români de etnie maghiară, dacă asta este cererea lor, da(susţinem-n.r.)", a declarat Fuzes, într-o intervenţie la Realitatea Tv. Ambasaborul maghiar s-a declarat de acord cu declaraţiile secretarul de stat din MAE Ungar, Nemeth Zsolt, privind arborarea steagului Ţinutului Secuiesc. ”Sunt de acord cu declaraţia domnului Nemeth Zsolt, nu numai pentru că sunt un reprezentant al guvernului lui, ci şi din suflet. Cred că toate declaraţiile în legătură cu steagul secuiesc în acest lucru avem dreptul să ne exprimăm opinia, chiar dacă acestea sunt diferite de cele ale părţii româneşti. Nu înţeleg de ce un steag secuiesc devine o problemă atât de mare în România. Este vorba de o minoritate naţională autohtonă. Steagul secuiesc nu este un steag străin în România. Nu prea înţeleg problema... (...) Singura propunere pe care pot să o fac este ca Ţinutul Secuiesc să devină oficial. După câte ştiu, aceasta este o cerere foarte veche a secuimii. Nu eu şi nici Ungaria nu facem această cerere. Asta este o cerere a locuitorilor Ţinutului Secuiesc”, a spue Oskar Fuzes.

Mai multe pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
ambasador,
tinutul secuiesc
/actualitate/ambasadorul-ungariei-la-bucuresti-budapesta-sustine-autonomia-tinutului-secuiesc-10549639
10549639
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.