Ambasadorul României la Paris: Relaţia cu Franţa e prea profundă ca să fie zguduită de declaraţiile privind Schengen

Postat la 01 octombrie 2013 36 afişări

Ambasadorul României la Paris, Bogdan Mazuru, susţine că relaţia României cu Franţa este prea profundă ca să fie zguduită de declaraţiile din partea unor oficiali francezi privind Schengen, el apreciind totodată că explicaţiile schimbării de discurs ţin de "contextul intern francez".

Ambasadorul României la Paris: Relaţia cu Franţa e prea profundă ca să fie zguduită de declaraţiile privind Schengen

 Ambasadorul României în Franţa, Bogdan Mazuru, a explicat, la Digi24, contextul în care mai mulţi oficiali francezi s-au pronunţat împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Mai mulţi oficiali francezi au făcut, în ultima săptămână, declaraţii larg mediatizate, anunţând că resping aderarea României la Schengen şi leagă acest proces de problema romilor. Tonul contrastează cu afirmaţiile făcute, în această vară, de premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault. În timpul unei vizite la Bucureşti, acesta s-a pronunţat pentru o aderare etapizată a României la spaţiul Schengen şi spunea că Franţa a propus ca măsură imediată permiterea deschiderii frontierelor aeriene.

Bogdan Mazuru a declarat că explicaţiile acestei schimbări de discurs ţin de "contextul intern francez".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambasadorul-romaniei-la-paris-relatia-cu-franta-e-prea-profunda-ca-sa-fie-zguduita-de-declaratiile-privind-schengen-11429910
11429910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.