Ambasadorul Frantei: Oameni de afaceri mi-au spus ca li s-a cerut mita in Romania

Postat la 12 iulie 2011 16 afişări

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, a declarat intr-un interviu acordat MEDIAFAX ca a avut acelasi sentiment ca ambasadorul SUA in ceea ce priveste oamenii de afaceri francezi care au venit si i-au spus "ceea ce a spus ambasadorul american".

"Am avut acelasi sentiment ca ambasadorul american", a spus Henri Paul."Mi-au spus ce a spus ambasadorul american. Adica mi-au spus ca au existat cazuri de coruptie", a adaugat el. Intrebat daca a fost vorba despre cereri explicite de mita el a spus: "Da".

"Au fost propuneri aluzive/discrete («appels du pied»), stiti cum se face", a adaugat ambasadorul.El a spus ca le-a transmis oamenilor de afaceri sa se duca la politie. "Iar eu le-am spus: «Uitati, mergeti si spuneti asta la politie. Duceti-va si adresati-va justitiei. Eu nu sunt nici politia, nici justitia». Si oricum, ceea ce este clar este faptul ca Franta a semnat toate conventiile internationale contra spalarii banilor, contra traficului... Deci, noi nu dam niciodata mita. Niciodata. Nu putem. Nu este deontologia intreprinderilor franceze. Intreprinderile franceze care au venit in Romania vor sa fie exemplare. Si sunt exemplare", sustine el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ambasadorul Frantei,
mita,
oameni de afaceri
/actualitate/ambasadorul-frantei-oameni-de-afaceri-mi-au-spus-ca-li-s-a-cerut-mita-in-romania-8488405
8488405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.