Ambasada SUA: CC trebuie lăsată să ia o decizie asupra referendumului fără niciun amestec din afară

Postat la 01 august 2012 11 afişări

Ambasada SUA subliniază că, după anunţarea rezultatului final al referendumului de duminică de către BEC, Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie cu privire la acesta "bazată pe principii, fără niciun amestec din afară".

"Cunoaştem faptul că Biroul Electoral Central a anunţat rezultatul referendumului de duminică, iar acum acesta trebuie confirmat de către Curtea Constituţională. Luna trecută, Curtea Constituţională şi Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfăşurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie să decidă dacă aceste reguli au fost respectate. Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară", afirmă Ambasada SUA, într-un comunicat transmis miercuri MEDIAFAX. De asemenea, în poziţia Ambasadei SUA se subliniază că "este esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
referendum,
sua,
presiuni,
ccr
/actualitate/ambasada-sua-cc-trebuie-lasata-sa-ia-o-decizie-asupra-referendumului-fara-niciun-amestec-din-afara-9914668
9914668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.