Amazon a fost amendat cu 1,28 miliarde de dolari de către autorităţile italiene

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 decembrie 2021 35 afişări

Compania Amazon a fost amendată joi de autorităţile italiene de reglementare antitrust cu 1,13 miliarde de euro pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă, relatează CNBC.

Amazon a fost amendat cu 1,28 miliarde de dolari de către autorităţile italiene

Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato, sau AGCM, a declarat că Amazon a adus prejudicii operatorilor concurenţi în domeniul serviciilor logistice de comerţ electronic.

Instituţia a concluzionat că Amazon a profitat de poziţia sa dominantă pentru a încuraja vânzătorii de pe Amazon.it să utilizeze serviciul de logistică al companiei - Fulfilment by Amazon (FBA).

Acest lucru a fost făcut "în detrimentul serviciilor de logistică oferite de operatorii concurenţi, precum şi pentru a-şi consolida propria poziţie dominantă".

Amazon a declarat că "nu este deloc de acord" cu amenda şi că intenţionează să facă apel. "Amenda şi măsurile corective propuse sunt nejustificate şi disproporţionate", a declarat un purtător de cuvânt al Amazon pentru CNBC.

Amazon a declarat că peste 50% din toate vânzările anuale de pe platforma sa din Italia provin de la companii mici şi mijlocii, adăugând că succesul acestora este esenţial pentru modelul de afaceri al Amazon.

"Întreprinderile mici şi mijlocii au mai multe canale pentru a-şi vinde produsele atât online, cât şi offline: Amazon este doar una dintre aceste opţiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amazon,
amendă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.