Alimentele se vor scumpi, din cauza conditiilor meteo si a lipsei de politici agricole

Postat la 23 mai 2011 9 afişări

Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) anunta o majorare a preturilor produsele alimentare, in perioada urmatoare, invocand atat conditiile meteo cat si lipsa unui sprijin pentru acest sector din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"Datele de la aceasta ora arata ca productia de secara va fi cu 22,9% mai mica fata de cea de anul trecut, productia de rapita cu 22%, iar productia de oleaginoase cu 7,6%. De asemenea, productiile de legume si fructe (caise, cirese, ardei etc) sunt intarziate si clar productiile vor fi mai mici. Dupa ploile din aceasta primavara, pentru lunile iunie si iulie Administratia Nationala de Meteorologie a prognozat temperaturi ridicate, iar sistemul de irigatii nu este functional. Ministrul Agriculturii declara ca Romania nu va intra in criza alimentara pentru ca are potential, insa potentialul trebuie si valorificat prin politici coerente, ceea ce la ora actuala lipseste cu desavarsire Romaniei", a declarat intr-un comunicat presedintele FNPAR, Viorel Matei. FNPAR cere Ministerului Agriculturii sa elaboreze strategiile si politicile agricole ale Romaniei, astfel incat "mancarea sa nu devina un lux".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
mancare,
preturi,
inflatie,
scumpiri
/actualitate/alimentele-se-vor-scumpi-din-cauza-conditiilor-meteo-si-a-lipsei-de-politici-agricole-8279214
8279214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.