Alianţa pentru Unirea Românilor a fost deja contactată atât de PSD, cât şi de PNL

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 decembrie 2020 176 afişări

Alianţa pentru Unirea Românilor a fost deja contactată pentru negocieri atât de PSD, cât şi de PNL, declară copreşedintele AUR Claudiu Târziu.

Alianţa pentru Unirea Românilor a fost deja contactată atât de PSD, cât şi de PNL

Claudiu Târziu a spus la RFI că formaţiunea sa, care a reuşit să intre în Parlament cu un scor surprinzător pentru mulţi, nu este fascistă, aşa cum a fost acuzată de unii analişti.

Viitorul senator de Bucureşti afirmă că AUR nu este un partid anti-mască, în ciuda faptului că a organizat un protest de stradă împotriva măştii obligatorii.

„AUR a reuşit să capteze atenţia şi votul unor mase de români foarte nemulţumite şi care de-a lungul timpului au fost umilite, înşelate şi batjocorite atât de presă, cât şi de politicieni. Mă refer aici la o bună parte dintre cei care au votat la referendumul pentru familie, în favoarea acestui referendum, în 2018 şi la cei care au militat pentru tot ce înseamnă suveranism, identitatea naţională, prezenţa României demnă în lume, români care au fost ignoraţi, când nu înjuraţi, când nu făcuţi extremişti”, a afirmat Claudiu Târziu.

Întrebat despre faptul că AUR este considerat de unii analişti un partid extremist, radical, ultranaţionalist, antieuropean, chiar cu viziuni fasciste, Claudiu Târziu a răspuns: „Ştim că presa noastră şi aşa-zişii analişti politici au o plăcere deosebită din a lipi etichete false, pentru a îndepărta ceva ce nu le convine. Curentul majoritar în societatea românească şi în Europa este unul favorabil neo-marxismului, unui curent care este prin definiţie globalist, antisuveranist, antinaţional, anticreştin, antifamilie. Noi ne plasăm în răspăr cu acest curent, prin valorile pe care le-am asumat.

Întrebat, de asemenea, dacă AUR a profitat de nemulţumirea unei anumite părţi a populaţiei faţă de modul în care este gestionată pandemia şi a speculat fricile acelui segment de alegători, copreşedintele AUR a declarat că interpretarea este ideologică şi manipulatorie.

C.T. Spuneţi că revolta acestor oameni este nejustificată.

Rep.: Păi şi nu este aşa? Ei nu vor să poarte mască.

C.T.: E vorba de o serie de încălcări ale Constituţiei şi a multor altor legi, pe care le-au taxat ca atare inclusiv oameni care nu ne aparţin din punct de vedere doctrinar.

Rep.: Dvs. personal purtaţi mască de protecţie?

C.T.: În anumite momente şi în funcţie de context, sigur că da, port, deşi ştiu că masca nu te salvează, masca poate să te protejeze cât de cât, la o adică, dacă este funcţională (...). Suntem împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor de mişcare, de asociere, de manifestare publică, suntem pentru repornirea economică a României.

Rep.: Spuneţi că purtaţi mască în anumite situaţii, asta după ce acum câteva luni aţi organizat în centrul Capitalei un miting antimască.

C.T.: Vedeţi, iarăşi este o manipulare de presă. Noi nu am organizat niciodată un miting antimască. Un miting antimască a fost organizat în Piaţa Universităţii de către o seamă de organizaţii ale societăţii civile, la care noi nu ne-am asociat. Noi am avut un miting separat, în Piaţa Victoriei şi nu împotriva măştii.

Rep.: Dar împotriva cui?

C.T.: Am avut zece revendicări, pe care toată presa le-a ignorat şi ne-a redus la ce era legat de restricţiile pe timp de pandemie.

Rep.: Păi, scuzaţi-mă, dar acei participanţi la miting nu purtau mască, era foarte evident.

C.T.: Unii nu purtau, alţii purtau. În aer liber nu te ajută cu nimic dacă porţi sau nu porţi.

Rep.: Asta spuneţi dvs., medicii sunt de altă părere.

C.T.: Care medici? (...) Partidul nostru nu a fost făcut antimască.

Rep.: Nu, dar profitaţi de asta.

C.T.: Suntem un partid conservator, care are valori şi principii perene şi care are ca idealuri lucruri care depăşesc cu mult această criză sanitară.

Rep.: Cum ar fi să întreţineţi temerile populaţiei.

C.T.: Nu, asta este o răutate de presă (...). Idealul nostru este al reîntregirii naţionale, de pildă.

Rep.: Ce Guvern va susţine AUR?

C.T.: AUR nu face nici o alianţă la guvernare. Nu vom vota decât un Guvern care ar putea să reprezinte interesul naţional. Din ce văd eu că ar intra acum în Parlament, nu reiese că va fi un Guvern de interes naţional, fie că-l face PSD, fie că-l face PNL.

Rep.: Dar negocieri vor fi, vă aşteptaţi să fiţi invitaţi la discuţii.

C.T.: Am fost deja invitaţi la discuţii. Putem să discutăm orice.

Rep.: Cine v-a invitat?

C.T.: Şi PSD şi PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
negocieri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.