Alertă meteo de vreme severă. Ninsori şi vânt puternic până sâmbătă

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 noiembrie 2020 345 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o informare meteo de vânt puternic şi ninsori, valabilă de vineri până sâmbătă. Pentru sfârşitul de săptămână se anunţă vreme deosebit de rece.

Alertă meteo de vreme severă. Ninsori şi vânt puternic până sâmbătă

Începând de vineri ora până sâmbătă ora 17:00, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile nordvestice, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp.

În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpaţii Meridionali.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în Transilvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40...50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi temporar 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
alertă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.