ALERTĂ la NIVEL MONDIAL: Ambasade închise şi personal evacuat în Yemen. Marina Comercială britanică, plasată în alertă maximă în zonă

Postat la 06 august 2013 36 afişări

Londra, care şi-a evacuat personalul de la ambasada în Yemen marţi, a plasat în alertă maximă Marina Comercială care navighează în largul coastelor yemenite, de teama unui atentat.

ALERTĂ la NIVEL MONDIAL: Ambasade închise şi personal evacuat în Yemen. Marina Comercială britanică, plasată în alertă maximă în zonă

 Ministerul Transporturilor a ridicat la nivelul trei, reprezentând maximum, nivelul de securitate în largul coastelor Yemenului, a declarat pentru AFP Neil Roberts din cadrul asigurătorului Lloyd's Market Association, coroborând informaţii publicate de The Times.

Contactate, autorităţile britanice au refuzat să confirme trecerea la acest nivel, clasat ca "excepţional" de către Organizaţia Maritimă Internaţională (IMO).

"Yemenul se afla pe lista (cu regiuni sensibile) de o vreme, din cauza Somaliei, dar a fost plasat la nivelul trei, un lucru neobişnuit. Este un semnal adresat navlositorilor, care le transmite că riscul a crescut în mod semnificativ", a spus Neil Roberts.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alerta-la-nivel-mondial-ambasade-inchise-si-personal-evacuat-in-yemen-marina-comerciala-britanica-plasata-in-alerta-maxima-in-zona-11217787
11217787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.