Alegeri SUA: Dolarul a scăzut la cel mai slab nivel din ultimii doi ani faţă de yuan

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 noiembrie 2020 56 afişări

Alegeri SUA: Dolarul a scăzut la cel mai slab nivel din ultimii doi ani faţă de yuan

Dolarul a scăzut la cel mai slab nivel din ultimii doi ani faţă de yuan şi s-a depreciat faţă de alte monede asiatice, pe măsură ce democratul Joe Biden s-a apropiat de Casa Albă în cadrul alegerilor prezidenţiale americane, relatează Reuters.

Pieţele financiare au fost pregătite pentru zile sau chiar săptămâni de incertitudine, în timp ce preşedintele în exerciţiu Donald Trump a anunţat că va contesta în justiţie numărătoarea voturilor din mai multe state.

Acest lucru ar putea afecta dolarul pe termen scurt, spun traderii.

Pe de altă parte, lira sterlină a scăzut faţă de dolar şi euro după ce presa a anunţat că Banca Angliei, care va face un anunţ joi, ia în consideraţie dobânzile negative.

Şi Rezerva Federală este, de asemenea, în centrul atenţiei, din cauza şedinţei de politică monetară de joi.

Aşteptările ca o administraţie Biden să adopte un ton uşor mai scăzut în politicile comerciale ar putea slăbi dolarul faţă de monedele ţărilor care adesea s-au confruntat cu ameninţarea majorării tarifelor vamale în timpul administraţiei lui Trump, au spus analiştii.

Yuanul onshore a crescut la un maxim de doi ani, de 6,6381 unităţi pe dolar, extinzându-şi recentele câştiguri, în condiţiile în care moneda chineză a devenit un instrument pentru a paria pe victoria lui Biden.

Euro a ajuns la 1,1738 dolari joi, constant faţă de sesiunea precedentă.

Lira sterlină a scăzut cu 0,28%, până la 1,2957 dolari. Faţă de euro, lira a scăzut cu 0,34%, până la 90,56 pence.

Chiar dacă Biden reuşeşte să depăşească provocările juridice ale lui Trump pentru a deveni următorul preşedinte, republicanii par să păstreze controlul Senatului şi îl pot folosi pentru a pune piedici agendei lui Biden - un alt factor luat în calcul de traderii de valută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dolar,
alegeri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.