Alegeri noi la ASF. Toţi conducătorii trebuie să aibă 10 ani de experienţă şi să nu fie rude cu membrii Guvernului

Autor: Roxana Pricop, Thomas Dinca Postat la 10 iunie 2013 71 afişări

Doar pentru abonaţii ZF Corporate

Alegeri noi la ASF. Toţi conducătorii trebuie să aibă 10 ani de experienţă şi să nu fie rude cu membrii Guvernului

Cei 11 membri ai consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) vor fi renumiţi de Parlament până la 30 iunie, luând însă în calcul un prag mai mare al experienţei profesionale obligatorii, de minimum 10 ani, a decis Guvernul.

 

Această vechime a fost cerută de Băsescu atunci când a respins promulgarea legii de înfiinţare a ASF, însă a fost respinsă de Senat. Membrii consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) au fost validaţi de Parlament la sfârşitul lunii aprilie, dar Guvernul a decis marţi să restrângă numărul acestora, iar Parlamentul să se reunească din nou pentru a numi membrii consiliului până la data de 30 iunie 2013, când se încheie actuala sesiune.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
consiliu,
ASF
/actualitate/alegeri-noi-la-asf-toti-conducatorii-trebuie-sa-aiba-10-ani-de-experienta-si-sa-nu-fie-rude-cu-membrii-guvernului-10948305
10948305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.