Alegeri în PNL. Cîţu: E nevoie de un alt tip de politică. Orban: Am întors şi celălalt obraz

Autor: Laura Buciu Postat la 30 mai 2021 35 afişări

Alegeri în PNL. Cîţu: E nevoie de un alt tip de politică. Orban: Am întors şi celălalt obraz

Cei doi candidaţi care şi-au anunţat candidatura la şefia PNL au susţinut discursuri în faţa liberalilor, la Consiliul Naţional. În vreme ce Florin Cîţu a spus că e nevoie de un alt tip de politică, Ludovic Orban a explicat cum a întors obrazul de fiecare dată când a primit o palmă.

Primul care a vorbit în faţa liberalilor a fost preşedintele în funcţie, Ludovic Orban, care candidează din nou. El a salutat candidatura lui Florin Cîţu şi a spus că între ei va exista o înţelegere pentru a nu se ataca, find o competiţie fair play.

A urmat Florin Cîţu, care l-a salutat pe Ludovic Orban, pe scena amplasată în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului Constantin Tănase, din Parcul Herăstrău.

„Este cea mai frumoasă privelişte când te uiţi la familia liberală. Stimaţi colegi, după cum probabil aţi aflat mulţi dintre voi astăzi (duminică - n.r.) am anunţat decizia mea de a mă înscrie în cursa pentru preşedinţia PNL. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici (...) Europa se schimbă, lumea se schimbă, e nevoie şi de un alt tip de politică”, a spus Cîţu, care a menţionat o parte din bilanţul său ca premier.

Ludovic Orban a luat din nou cuvântul şi a spus că de fiecare dată când a fost atacat din interior a întors şi celălalt obraz, pentru că, pentru el, şi cei care nu au fost alături de el, sunt colegii săi.

„Au fost care au avut alte păreri şi care de multe ori au luat decizii sau au influenţat comunicarea publică cu efecte negative asupra PNL. La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o am întors şi celălalt orbraz. Oameni care nu au fost cu mine, pe care i-am susţinut în funcţii publice sau în funcţii de conducere în continuare. Pentru că nu am ţinut cont de un factor subiectiv, dacă cineva e sau nu e cu mine. Am făcut lucrul ăsta din nou. Vreau să vă explic de ce. Pentru că noi toţi suntem PNL”, a spus Ludovic Orban.

Alegerile din PNL vor avea loc la Congresul Naţional din 25 septembrie.

Între 1 iunie şi 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, în perioada 1 iulie - 10 august vor fi organizate conferinţele judeţene de alegeri, iar între 10 august şi 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
cîţu,
orban

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.