Alegerea noului papă: Când ar putea fi cunoscută data începerii Conclavului

Postat la 08 martie 2013 15 afişări

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, data începerii Conclavului cardinalilor pentru alegerea noului papă.

Alegerea noului papă: Când ar putea fi cunoscută data începerii Conclavului

 Potrivit preotului, data începerii Conclavului ar putea fi cunoscută vineri după-amiază.

"Se poate prevedea pe parcursul zilei de astăzi (vineri), la Congregaţia din această după-amiază, un vot cu privire la ziua începerii Conclavului", a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, după o nouă sesiune (a şaptea) a "Congregaţiilor Generale", nişte şedinţe pregătitoare ale Conclavului ce au reunit la Roma, începând de luni, peste 150 de cardinali electori (sub 80 de ani) şi cardinali ce nu vor participa la alegerea Papei. Raportul Congregaţiei din această după-amiază va fi cunoscut în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României).

Potrivit preotului iezuit, Conclavul va începe "probabil" în primele zile ale săptămânii viitoare, "luni, marţi sau miercuri" şi nicidecum în această duminică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegere,
incepere,
papa benedict,
vatican
/actualitate/alegerea-noului-papa-cand-ar-putea-fi-cunoscuta-data-inceperii-conclavului-10655636
10655636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.