Alegatorii din Republica Moldova au inceput sa voteze pentru alegerile parlamentare

Postat la 28 noiembrie 2010 13 afişări

Birourile de vot din Republica Moldova s-au deschis duminica, la ora 7.00, pentru cel de-al treilea scrutin organizat in ultimul an si jumatate, care ar putea pune capat unei crize politice de durata.

Circa 2,6 milioane de alegatori sunt asteptati la urne, pentru a-si alege cei 101 deputati. In cursa electorala sunt inscrise 20 de partide si 19 candidati independenti.Optiunile sunt impartite intre coalitia proeuropeana aflata la putere, formata din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat, Partidul Liberal si Alianta Moldova Noastra, si Partidul Comunistilor, care sustine legaturile cu Moscova.

Actualul Parlament a fost dizolvat dupa ce coalitia de guvernamant, care a obtinut victoria la alegerile din iulie 2009, nu a reusit sa obtina cele 61 de voturi necesare pentru a desemna un sef al statului. Nici Partidul Comunistilor nu reusise, inainte alegerilor anticipate, sa isi impuna candidatul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Alegatori,
Republica Moldova,
vot
/actualitate/alegatorii-din-republica-moldova-au-inceput-sa-voteze-pentru-alegerile-parlamentare-7757220
7757220
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.