Ajuns la maxime istorice, aurul se vinde cu kilogramul. Cine a cumparat la inceputul lunii are un castig de 9%

Postat la 14 iulie 2011 12 afişări

Cand aurul a atins marti al doilea varf istoric consecutiv la cursul BNR, Piraeus Bank - singura banca locala care vinde aur catre clientela de masa - a inregistrat comenzi de 10 kilograme, in valoare de aproape 400.000 de euro, cat vanduse in precedentele zece zile din iulie. In prima jumatate a anului vanduse cumulat 65 kg de aur.

Teama ca Italia ar putea fi pusa in genunchi de o crestere a costurilor cu datoria publica enorma si ar urma chiar scenariul Greciei, care se pregasteste sa ceara al doilea colac de salvare de la FMI si UE, a trimis din nou banii investitorilor in activele sigure - aurul si francul elvetian.

Pe pietele internationale aurul a atins ieri dupa-amiaza un nou maxim istoric, la 1.578 dolari pe uncie (o uncie echivaleaza cu 31,1 grame). Si la Bucuresti aurul este la varfuri istorice - BNR a calculat un curs de 153,1 lei pentru un gram, cu 81 de bani peste nivelul precedent. Acesta este al treilea varf istoric la rand atins de aur.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
kilogram,
crestere
/actualitate/ajuns-la-maxime-istorice-aurul-se-vinde-cu-kilogramul-cine-a-cumparat-la-inceputul-lunii-are-un-castig-de-9-8495905
8495905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.