Airbus a primit o comandă pentru 234 de avioane

Postat la 18 martie 2013 19 afişări

Grupul Airbus a primit o comandă pentru 234 de avioane din partea operatorului aerian indonezian Lion Air, cel mai mare contract de până acum al producătorului european de aeronave.

Airbus a primit o comandă pentru 234 de avioane

 Înţelegerea, anunţată luni în cadrul unei ceremonii la palatul prezidenţial din Paris, include modele A320 şi A320neo, potrivit Bloomberg. La preţul de catalog, avioanele ar avea o valoare de 24 de miliarde de dolari, însă companiile aeriene primesc discount-uri.

Contractul cu Lion Air marchează un succes important al Airbus în Indonezia, piaţă dominată anterior de rivalul american Boeing.

Lion Air trebuie să cumpere noi avioane, întrucât piaţa călătoriilor aeriene în regiune este estimată să avanseze cu peste 6,4% anual până în 2031. Compania, cu 36 de destinaţii interne şi externe, intenţionează să înfiinţeze un operator low-cost în Malaezia, pentru a concura AirAsia, cel mai mare client al Airbus A320.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/airbus-a-primit-o-comanda-pentru-234-de-avioane-10674191
10674191
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.