Agrostar: Produsele alimentare se vor scumpi cu 3-5% in perioada urmatoare

Postat la 27 mai 2011 14 afişări

Produsele alimentare se vor scumpi cu 3-5% in perioada urmatoare din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a contextului international, au anuntat vineri, la un seminar, reprezentantii federatiei Agrostar.

Agrostar pune viitoarele majorari de preturi si pe seama lipsei unei "strategii coerente" a Ministerului Agriculturii si cere demisia ministrului Valeriu Tabara. "Ministrul Agriculturii nu poate sa intervina direct in reglarea preturilor, dar poate sa o faca prin politici sectoriale, ceea ce lipseste cu desavarsire la ora actuala. Pot fi luate masuri de stimulare a investitiilor si de crestere a gradului de absorbtie a fondurilor europene", sustine Niculae Stefan, presedintele Agrostar. El considera ca lipsa unei strategii agricole duce la agravarea situatiei fermierilor si la impovararea romanilor cu preturi greu de suportat la alimente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scumpiri,
alimente,
preturi,
economie
/actualitate/agrostar-produsele-alimentare-se-vor-scumpi-cu-3-5-in-perioada-urmatoare-8289754
8289754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.