Agricultura va aduce 12 miliarde de euro în PIB, salvând economia în acest an

Postat la 10 octombrie 2011 10 afişări

Creşterea economică va fi salvată în trimestrul al treilea de cel mai bun an agricol din ultimul deceniu. Producţia agricolă va trece 12 mld. euro, în creştere cu 20% faţă de anul trecut.

Agricultura va contribui semnificativ la creşterea economică din acest an, vremea bună şi preţurile-record pentru produsele agroalimentare contribuind decisiv la un an agricol extrem de bun. "Agricultura ar putea face diferenţa în acest an însă depinde şi de ce se va întâmpla în ultimele luni ale anului. S-ar putea ca agricultura să facă diferenţa între plus şi un plus şi mai mare al creşterii economice", spune Laurian Lungu, managing partner în cadrul Macroanalitica. Creşterile din acest an ar putea determina şi majorarea contribuţiei agriculturii în PIB până la circa 8%, nivel similar cu cel din 2005 sau 2006. În ultimii patru ani contribuţia agriculturii în PIB intrase pe o pantă descendentă, astfel ajungând în 2009 şi 2010 la circa 6%-7%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
economie,
pib,
productie,
efecte
/actualitate/agricultura-va-aduce-12-miliarde-de-euro-in-pib-salvand-economia-in-acest-an-8851929
8851929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.