Agricultori japonezi au plantat orez la 15 kilometri de centrala nucleară de la Fukushima

Postat la 23 mai 2013 37 afişări

Agricultori japonezi au reînceput de sâmbăta trecută să cultive orez la doar 15 kilometri de centrala nucleară avariată Fukushima Daiichi, a anunţat miercuri un oficial.

Agricultori japonezi au plantat orez la 15 kilometri de centrala nucleară de la Fukushima

 Este prima dată când cultivatori reiau această activitate în interiorul fostei zone interzise pe o rază de 20 de kilometri în jurul complexului atomic, după cutremurul şi tsunamiul de la 11 martie 2011.

Sâmbătă, trei agricultori au plantat aproximativ şase hectare de orez în apropiere de localitatea Tamura, "iar totul a decurs bine, mai ales că vremea a fost bună", a precizat pentru AFP încărcinatul cu probleme agricole la Fukushima, Tsuneaki Oonami.

"Am decontaminat în mod considerabil câmpurile de orez şi am adus apă pentru irigaţii până aici", a adăugat Oonami, care nu ascunde faptul că trebuie combătute, de acum înainte, "zvonuri devastatoare" despre produsele locale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/agricultori-japonezi-au-plantat-orez-la-15-kilometri-de-centrala-nucleara-de-la-fukushima-10896024
10896024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.