Agenţia Naţională a Medicamentului: Veniturile agenţiei se pot dubla dacă ar exista resurse adecvate

Postat la 12 septembrie 2013 50 afişări

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) ar putea genera dublul veniturilor anuale obţinute în prezent, de 18 milioane euro, dacă ar avea resurse umane şi financiare corespunzătoare şi dacă s-ar reduce birocraţia, potrivit preşedintelui agenţiei, Marius Savu.

Agenţia Naţională a Medicamentului: Veniturile agenţiei se pot dubla dacă ar exista resurse adecvate

 "Agenţia este blocată pe zona de finanţare şi materială şi umană din cauza legislaţiei actuale. Eu în loc să am 30 de oameni care să evalueze dosare şi să pot aduce producători din India sau din alte state, nu o pot face şi aceştia preferă să meargă în Canada sau Marea Britanie, iar banii care ar fi putut ajunge la noi se duc acolo, din cauza birocraţiei. ANM generează 18 milioane euro şi dacă am avea mai multă libertate am dubla această sumă", a afirmat Savu, prezent la International Health Forum.

În prezent, în România durata medie de înregistrare a unui medicament este de 2 ani, şi poate ajunge şi la 5 ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/agentia-nationala-a-medicamentului-veniturile-agentiei-se-pot-dubla-daca-ar-exista-resurse-adecvate-11321354
11321354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.