Agenţia de rating Fitch: Rata creditelor neperformante va atinge maximul în T4 2012 sau T1 2013

Postat la 21 decembrie 2012 43 afişări

Rata împrumuturilor neperformante ar putea să atingă vârful în ultimul trimestru din acest an sau în primele trei luni din 2013 după trei ani de creştere neîntreruptă, o redresare de amploare a sectorului bancar nefiind posibilă în 2013, consideră analiştii agenţiei de evaluare financiară Fitch.

"Riscurile pentru acest scenariu ar putea să apară în situaţia unei redresări economice mai lente decât aşteptările şi în cazul prelungirii procesului de restructurare şi «curăţare» a portofoliului de credite la băncile mari, potrivit raportului "2013 Outlook: CEE Banks" realizat de Fitch. Portofoliile de credite au fost sub presiune şi în acest an, iar o parte importantă din profiturile operaţionale a mers în provizioane. Rata creditelor neperformante a urcat la sfârşitul lunii septembrie la 17,3% din soldul împrumuturilor, faţă de 14,3% anul trecut. În condiţiile continuării creşterii creditelor neperformante şi în acest an sistemul bancar va înregistra pierdere, pe baza datelor preliminare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
fitch,
credite neperformante,
evaluare
/actualitate/agentia-de-rating-fitch-rata-creditelor-neperformante-va-atinge-maximul-in-t4-2012-sau-t1-2013-10406588
10406588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.