AFP: UE îl somează pe Victor Ponta să restaureze puterile Curţii Constituţionale. Premierul promite că va da curs solicitărilor UE

Postat la 13 iulie 2012 9 afişări

Uniunea Europeană l-a somat joi pe Victor Ponta să restaureze puterile Curţii Constituţionale. Premierul român a promis la Bruxelles că va da curs solicitărilor Uniunii Europene (UE), în vederea "disipării îngrijorărilor" cu privire la respectarea statului de drept în ţara sa.

Noul premier de centru-stânga, acuzat de încălcarea statului de drept în ţara sa, a fost convocat la Bruxelles de oficiali europeni pentru a oferi explicaţii asupra ofensivei fulgerătoare împotriva preşedintelui de centru-dreapta Traian Băsescu. Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso "a spus în mod clar că Guvernul român trebuie să respecte deplina independenţă a justiţiei, să restaureze puterile Curţii Constituţionale şi să se asigure că deciziile sale sunt aplicate", a declarat Barroso, citat într-un comunicat publicat la finalul unei întâlniri cu Ponta la Bruxelles.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ccr,
ponta,
solicitari,
ue
/actualitate/afp-ue-il-someaza-pe-victor-ponta-sa-restaureze-puterile-curtii-constitutionale-premierul-promite-ca-va-da-curs-solicitarilor-ue-9855002
9855002
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.