AFP: Conclavul, un scrutin fără candidat

Postat la 07 martie 2013 19 afişări

Cardinalii care sosesc la Roma sunt puşi într-o situaţie delicată de către jurnalişti, care îi întreabă dacă se văd aleşi ca viitor papă, din cauza faptului că, în mod tradiţional, exprimarea oricărei năzuinţe de acest fel este inadecvată.

AFP: Conclavul, un scrutin fără candidat

 La întrebarea "credeţi că aveţi şanse?", adresată de jurnalişti, cardinalii care au sosit de luni la Roma pentru a pregăti alegerea liderului Bisericii Catolice au răspuns cu modestie sau în glumă.

"Suntem în Alice în ţara minunilor", a răspuns cardinalul american Daniel DiNardo, arhiepiscop de Galveston-Houston (Texas), unui jurnalist care l-a întrebat, în glumă, dacă ar purta o pălărie de cowboy în cazul în care ar fi ales Papă.

Colegul său din Boston, cardinalul Sean O'Malley, a precizat că nu a avut niciodată intenţia de a abandona haina de călugăr capucin. "Port această uniformă de 40 de ani şi mi-am propus să o port până voi muri. Nu prevăd că o să o schimb", a declarat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afp,
candidat,
scrutin,
alesi,
cauza,
intrebare,
jurnalisti
/actualitate/afp-conclavul-un-scrutin-fara-candidat-10652221
10652221
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.