Afla de ce a intrat City Mall in faliment si cine are de recuperat bani

Postat la 10 ianuarie 2011 16 afişări

Firma Victoria Holding, care detine City Mall Bucuresti, in faliment, are datorii de circa 73 milioane de euro, din care 41 milioane euro catre Bancpost, UniCredit Bank Austria si UniCredit Tiriac Bank, in conditiile in care activele imobilizate totalizau in octombrie 25 milioane euro.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut. Potrivit tabelului preliminar de creante prezentat de administratorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania, cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro)..

In total, cele trei institutii de credit au imprumutat firma Victoria Holding, detinuta de fondul australian de investitii APN European Retail Trust, cu 67,3 milioane de euro, pentru finantarea achizitiei centrului comercial si pentru constructia unei parcari. Centrul comercial a fost achizitionat in 2006 de fondul australian, pentru mai mult de 100 milioane de euro.Diferitii furnizori de servicii si alti parteneri de afaceri ai firmei, incadrati in categoria creditorilor chirografari (creditori pe baza unui act sub semnatura privata, n.r.), care nu au garantii, au de recuperat 141,3 milioane lei (33 milioane de euro). Printre acest tip de creditori inregistrati in tabelul preliminar al creantelor se numara APN European Retail Trust, proprietarul mall-ului, care are de recuperat 65 milioane de lei (15 milioane de euro), dar si firma Porolis Expert, parte a fondului, cu 67 milioane de lei (16 milioane de euro).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
City Mall,
faliment,
bani
/actualitate/afla-de-ce-a-intrat-city-mall-in-faliment-si-cine-are-de-recuperat-bani-7877423
7877423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.