Afirmaţie neaşteptată a şefului Carrefour: Românului îi place să facă shopping mai mult decât oricărui european

Postat la 08 ianuarie 2013 48 afişări

François Melchior de Polignac, francezul care conduce operaţiunile locale ale grupului Carrefour, spune că simte o uşoară creştere a consumului, însă piaţa locală rămâne puternic dependentă de evoluţia economiei UE, de unde vin liniile de finanţare, unde merg 70% din exporturile locale şi unde lucrează trei milioane de români care trimit bani acasă.

"Evoluţia consumului în România a fost în 2012 mai bună decât media europeană. Mai mult, continui să cred însă că piaţa locală are potenţial pe termen lung." Francezul, venit în România în primăvara lui 2011, adaugă că deşi preţul rămâne principalul factor care influenţează procesul de achi­ziţie, comportamentul de consum s-a schim­bat. "Înainte de criză românii voiau să cumpere pro­duse din afară. Acum, în contextul crizei financiare, vor să susţină economia locală şi cum­pără mai multe produse fabricate în România." El mai spune că românii au plăcerea shoppingului, astfel că lor le place să meargă la cumpă­rături mai mult decât oricărui alt european. În acest context Carrefour continuă cu expansiunea după ce anul trecut a deschis 21 de supermarketuri, circa 20 de magazine de proximitate şi un centru comercial în parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar NEPI. "Mergem înainte cu dezvoltarea reţelei în acelaşi ritm ca în ultimii ani. Deschidem diferite formate de magazine în funcţie de nevoile românilor, inclusiv hipermarketuri." Pe piaţa locală grupul deţine 24 de hipermarketuri (a fost închisă unitatea din Arad după închiderea mallului în care era amplasată), 65 de supermarketuri şi 21 de magazine de proximitate. În 2011 - ultimul an pentru care există informaţii - Carrefour a obţinut afaceri de 1,07 mld. euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carrefour,
melchior,
romani,
consum,
obiceiuri
/actualitate/afirmatie-neasteptata-a-sefului-carrefour-romanului-ii-place-sa-faca-shopping-mai-mult-decat-oricarui-european-10440898
10440898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.