Afacerile din comerţ au crescut în primele şapte luni ale anului cu 12,5%, cele mai dinamice fiind vânzările de produse nealimentare, cu un avans anual de 19,3%, urmate de carburanţi, cu 12,9%

Autor: Roxana Rosu Postat la 03 septembrie 2021 27 afişări

Afacerile din comerţ au crescut în primele şapte luni ale anului cu 12,5%, cele mai dinamice fiind vânzările de produse nealimentare, cu un avans anual de 19,3%, urmate de carburanţi, cu 12,9%

Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut în primele şapte luni ale anului cu 12,5% faţă de perioada similară din 2020, în timp ce în luna iulie avansul a fost de 7,6%, arată date INS.

Pe serie ajutată în funcţie de număr de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea la şapte luni a fost de 11%, iar în iulie de 8,1%.

Comparativ cu luna iunie 2021, în iulie comerţul a avut un plus de 6,1% pe serie brută şi 0,1% ajustată.

În ianuarie-iulie, cele mai dinamice au fost vânzările de produse nealimentare, cu un avans anual de 19,3%, urmează de carburanţi, cu 12,9%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au urcat cu doar 5 , 2%.

Raportat numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, vânzările de produse nealimentare s-au majroat cu 18,7%, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în revista specializată cu 11,6% şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 3, 5%.

În iulie, faţă de perioada similară din 2020, comerţul a crescut ca urmare a avansului înregistrat la vânzările de produse nealimentare (Ă9,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (Ă6,9%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în revista specializată (Ă5,3%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
vanzari,
crestere,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.