Vreti sau nu credit: bancherii lasa dobanzile la lei sub 10%

Postat la 22 martie 2010 15 afişări

Caderea dobanzilor la lei la care se finanteaza bancile incepe sa se reflecte si in costul creditelor. Acum se va vedea cata cerere de credite exista.

De necrezut in urma cu un an, creditele in lei pentru companii, dar si imprumuturile ipotecare, ajung din nou sa aiba dobanzi de o singura cifra, la fel ca in 2005-2006, pe masura ce bancherii isi ajusteaza ofertele sub presiunea de a stimula vanzarile pentru a-si face bugetele pe anul acesta.

Ieftinirea creditelor in lei este stimulata de mai multe luni de politica Bancii Nationale, care a prins curaj dupa imbunatatirea perceptiei investitorilor straini asupra Romaniei de la inceputul anului si a fortat prabusirea dobanzilor pe piata interbancara pana la niveluri de 3%-6% pe an, net sub dobanda de politica monetara de 7% pe an.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
credite,
dobanzi,
scadere
/actualitate/afaceri/vreti-sau-nu-credit-bancherii-lasa-dobanzile-la-lei-sub-10-5765951
5765951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.