Vor ajunge IT-stii sa castige la fel de bine ca angajatii din banci?

Postat la 05 august 2010 11 afişări

Daca la nivel de management salariile din banci raman printre cele mai mari din economie, angajatii din IT de pe pozitii de executie au inceput deja sa obtina venituri mai mari decat cei din banci.

Salariul mediu net in IT a fost in luna iunie de 716 euro, in crestere cu aproape 18% fata de acum doi ani, in timp ce angajatii din banci au pierdut aproape 100 de euro la salariul pe care il incasau in 2008, ajungand la salarii nete de 770 de euro la jumatatea acestui an.

Alina Popescu, reward manager in cadrul companiei de consultanta in management Hay Group Romania, care realizeaza studii salariale, spune ca "este normal ca salariile din IT sa se mentina la un nivel ridicat, atata timp cat companiile de software continua sa vina in Romania si sa faca proiecte pentru strainatate. Sunt firme specializate, care nu au alte costuri decat cele salariale si le ofera angajatilor pachete salariale mai mari pentru a-i motiva".

Sectorul telecomunicatiilor a inregistrat cel mai mare avans in ceea ce priveste cresterile salariale din ultimii doi ani.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
salarii,
it&c,
software,
telecom,
banci,
/actualitate/afaceri/vor-ajunge-it-stii-sa-castige-la-fel-de-bine-ca-angajatii-din-banci-6776534
6776534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.