Veniturile disponibile ale romanilor vor scadea cu circa 10% anul acesta si cu 0,8% in 2011

Postat la 14 iulie 2010 8 afişări

Veniturile disponibile ale populatiei vor scadea in Romania, in termeni reali, cu circa 10% in acest an si cu inca 0,8% in 2011, desi in regiune vor creste cu 1 - 2,5% datorita competitivitatii fortei de munca, se arata intr-un raport al Erste Bank

"Venitul disponibil, care reprezinta in medie circa 65% din PIB, a fost afectat recent de majorarea somajului si de reducerea altor venituri (chirii, profituri, venituri din dobanzi). In contextul in care efectul advers al deteriorarii pietei muncii a fost compensat partial de cresterea usoara a pensiilor si altor beneficii sociale, venitul disponibil a scazut mai putin decat ar fi rezultat din reducerea angajarilor", se arata intr-un raport al Erste.

Analistii anticipeaza ca, avand in vedere majorarea productivitatii, perspectivei solide pentru cresterea salariilor in sectorul privat si faptului ca avansul somajului se apropie de varf, venitul disponibil va creste in regiune cu 1 - 2,5% anul viitor.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Erste,
raport,
venituri,
romani
/actualitate/afaceri/veniturile-disponibile-ale-romanilor-vor-scadea-cu-circa-10-anul-acesta-si-cu-0-8-in-2011-6556698
6556698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.