Vasilescu: Exista pericolul deprecierii leului. Teoretic, majorarea TVA duce inflatia la 10-12%

Postat la 26 iunie 2010 48 afişări

Deprecierea leului din cauza unei inflatii mari este un pericol, iar, in mod teoretic, majorarea TVA la 24% ar putea duce inflatia la 10-12%, desi acest scenariu nu este obligatoriu sa se transpuna "mot-a-mot" in practica, a declarat sambata Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

"Teoretic ar putea fi doua momente din punct de vedere al efectelor asupra inflatiei. In primul, scumpirea marfurilor cu 5% ar duce la o inflatie de 10%. Pe urma, al doilea moment ar putea determina majorarea inflatiei cu inca doua procente, din cauza panicii, lacomiei comerciantilor, etc", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Vasilescu.

El a subliniat ca in practică nu este obligatoriu ca teoria sa fie urmata "mot-a-mot".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/vasilescu-exista-pericolul-deprecierii-leului-teoretic-majorarea-tva-duce-inflatia-la-10-12-6449492
6449492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.