Unde sunt cele mai „plangacioase“ firme. Turismul, pe locul intai

Postat la 20 iulie 2010 55 afişări

Fiscalitatea, controalele excesive si coruptia angajatilor la stat sunt doar o parte dintre problemele reclamate de intreprinzatori. Se mai adauga facturile neonorate de catre stat, dar si calitatea personalului.

Patronii din turism par sa fie cei mai loviti de situatia grea din economie, urmati de cei din constructii si din industrie, indiferent ca este vorba de fiscalitate, coruptia functionarilor sau accesul greu la credite. Se vede dupa numarul firmelor din aceste domenii care se plang de problemele care le afecteaza afacerile, reiese dintr-un studiu prezentat in Carta Alba a IMM din Romania, editia 2010. Astfel, intreprinzatorii din turism sunt foarte vocali cand vine vorba de fiscalitatea ridicata, pentru ca peste 63% dintre participantii la chestionar au avut probleme din cauza nivelului mare al taxelor si impozitelor, alaturi de inflatie (50,6%) si de accesul dificil la credite (40,2%). Ei vorbesc si de coruptia angajatilor la stat, fapt reclamat de 41,5% dintre firme, ca si de controalele excesive ale auto¬ritatilor (33,7%). Nu in ultimul rand, costurile cu forta de munca (28,5%) si gasirea cu dificultate de personal calificat (23,3%) incheie lista problemelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/unde-sunt-cele-mai-plangacioase-firme-turismul-pe-locul-intai-6623496
6623496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.