Unde este noul „El Dorado” pentru energia eoliana

Postat la 16 august 2010 13 afişări

Cel mai mare complex eolian terestru din Europa pe care grupul CEZ il va instala in Dobrogea, la Fantanele, a atras atentia publicatiei Le Monde. Autorii articolului sustin ca litoralul romanesc, cu regiuni izolate in care saracia sare in ochi, iar vantul este singura certitudine, devine noul "El Dorado" pentru industria energiei eoliene.

Cehii de la CEZ au instalat deja 115 eoliene, dintr-un total de 139, la Fantanele. Grupul intentioneaza ca pana in 2011 sa construiasca inca 101 eoliene in satul vecin Cogealac. In total, cele 240 de instalatii vor avea o putere de 600 de MW, cantitate echivalenta cu cea generata de reactorul nuclear de la Cernavoda.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie eoliana,
vant,
litoral,
industrie,
Le Monde
/actualitate/afaceri/unde-este-noul-el-dorado-pentru-energia-eoliana-6902508
6902508
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.