Una din doua companii nu are buget pentru departamentul de HR

Postat la 07 octombrie 2008 29 afişări

Potrivit Raportului de Cercetare Romanian HR Profile 2008, realizat de Market Trand si Corporate Dynamics International, ponderea companiilor care au bugetate activitati de dezvoltare a resruselor nu este mai mare de 46%

"Una dintre principalele probleme ale directorilor de resurse umane este reprezentata de faptul ca nu dispun de un buget special destinat", spune Decebal Leonard Marin, managing partner la Corporate Dynamic International. Explicatia consta, continua Marin, in faptul ca ponderea in care directorii de resurse umane sunt principalii decidenti in ceea ce priveste politica de personal este de sub 40%.

 

Acest fapt arata ca functiunea de resurse umane este perceputa de catre top management ca avand mai degraba un rol de executant decat de partener strategic care contribuie la dezvoltarea pe termen lung a organizatiei. Astfel, doar un director de resurse umane din trei este membru al comitetului executiv al companiei.

 

Rolul relativ pasiv al decidentilor de resurse umane este confirmat si de faptul ca una din doua firme functioneaza fara buget sau nu a bugetat activitati de dezvoltare a resurselor umane. Cele mai mari cheltuteli vin insa pentru recrutare si training. Cu toate acestea, doar 11% dintre companii aloca un buget mai mare de 1.000 de euro pentru recrutare si 163 de euro pe an, per angajat, pentru training.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/una-din-doua-companii-nu-are-buget-pentru-departamentul-de-hr-3278887
3278887
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.